Integrale aanpak voor een sociaal veilig schoolklimaat

Startpagina Inloggen Contact

Sociaal veilige school en anti-pesten

Samen1school wil iedere school praktisch ondersteunen in het creren van een sfeer van veiligheid, respect en vertrouwen. Een school waarin kinderen en medewerkers zich gerespecteerd voelen en respect hebben voor de ander. Kinderen en medewerkers moeten zich veilig en gesteund voelen.

Samen1school vindt het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en dat alle medewerkers plezier hebben in hun werk. En van de doelstellingen is het voorkomen en tegengaan van pesten. Door de positieve sfeer en de rust binnen school komen we meer toe aan het geven van goed onderwijs. Zo kan eenieder tot optimale groei komen en het beste van zichzelf geven.

De opzet van samen1school is bedoeld om iedere school een gestructureerde integrale aanpak te bieden om invulling te geven aan ieders eigen schoolvisie en de waarden en normen van respectvol omgaan met elkaar. De downloads op de site en de digitale gedragsregistratie zorgen voor de concrete vertaalslag op maat van de schooleigen visie.

In de handleiding hebben de auteurs waarden en normen weergegeven om gestalte te geven aan het respectvol omgaan met elkaar en het begrenzen hiervan. Wij hopen u hiermee te inspireren en u te helpen uw visie te vertalen naar een concrete integrale aanpak op uw school. Goed om tijdens het lezen uw visie, waarden en normen in het achterhoofd te houden, zodat u na het lezen een nog scherper beeld heeft gekregen van waar u voor staat en waar u met uw schoolteam naar toe wilt.